BMW X6 или BMW X5 ?

RWD раздел;

Модератор: automedia.bg

Re: BMW X6 или BMW X5 ?

Мнениеот rrz на Сря Ное 26, 2008 6:20 pm

Имам Х6 от 1 месец.
Заслужава си чакането / 8 месеца/, уверявам ви.

Най-красивият SUV на пазара, универсален, уникална возия, страхотно поведение в завой - DPC /Dinamic Performance Control/ прави завиването с голяма скорост уникално изживяване - сякаш голяма невидима ръка вкарва автомобила в траекторията на завоя. С друг автомобил е немислимо да влезеш в завоя с такава скорост и даже да излезеш с по-голяма. Х5 няма DPC!
Салонът изглежда малко по-тесен от Х5, но илюзията идва от по-скосените предно стъкло и задница. Отзад, ако си по-висок от 1,83 м главата ти опира в тавана, също разстоянието м/у двете седалки идва малко тясно. Супер е за двама възрастни отпред и 2 деца отзад. Ако имате 3 деца - оставете най-малкото при баба или най-голямото да бяга след колата. Иначе двете отделни задни седалки са супер удобни за дълъг път!
За разхода на гориво - в каталога данните са доста занижени, може би трябва да смятате 2-2,5 литра отгоре!
Съчетанието на луксозен салон, супер возия, спортно поведение, 4х4 с разпределение на въртящия момент и DPC, високо купе - всичко това прави автомобила един страхотен хибрид между луксозна лимузина, спортна кола и джип. Много е практично!
Освен всичко колата е много, много красива!
Когато се разминавам с подобна кола още се заглеждам и възхищавам!

Пожелавам ви такава!
rrz

Мнениеот quiksilver на Чет Ное 27, 2008 10:59 am

Аз имах шанса само да покарам този красавац. Седнах зад волана преди месец, но все едно бе вчера :D
Уникална е X6-цата! Голяма, а в същото време, вътре се чувстваш като в спортно купе. Даже като гледаш в огледалото за обратно виждане се чувстваш, малко като в кабрио, защото прозореcа отзад е доста мъничък.
На задните седалки, главата ми опираше в тавана, но какво от това ;) Не ми хареса, това че таблото е копие на X5.... :?
Предимството на X6, наистина е в системата Dynamic Performance Control, която липвса при гругите X машини.
За съжаление скоро няма да имам такъв пред дома си, но знае ли човек :roll:
rrz, искрено ти завиждам за придобивката. С кеф да си я караш! :)
Кефа цена няма!
Аватар
quiksilver

Мнениеот julie7 на Сря Апр 29, 2009 4:25 pm

neka da ne zabravqme 4e celta na vsi4ki firmi e noviqt model de a po dobur ot predhodniq! ;) az su6to predpo4itam X6 za6tot oka4vaneto i mi dopada puk i se vodi sportna kola za koeto sum o4arovana :roll: az mislq 4e BMW naistina sa postignali dobur rezultat s tozi model! :) :)
julie7

Мнениеот DeadFox на Пон Май 25, 2009 3:39 pm

Имаме Х5 3.0 дизел (2008г.) и определено ми харесва, с тежкия ми крак на извънградско ми дава 10-11/100 което си е много добре за кошник като него, лошото е, че градското много скача.
Много бих искал да пробвам Х6 3.0сд но по отношение на функционалност определено Х5
DeadFox

Мнениеот quiksilver на Пон Май 25, 2009 3:51 pm

Зависи какво имаш предвид с функционалност...ако имаш предвид по-голямия багажник и това че побира 5 човека - да съгласен съм. Но Х6 разполага с по-добра проходимост и притежава ситемата Dynamic Performance Control - т.е. е по-проходим и стабилен;)
Кефа цена няма!
Аватар
quiksilver

Мнениеот Toa16 на Пет Ное 20, 2009 9:51 am

manntraxx написа:За мен x6, моля :P

Още веднъж X6 на втора маса. :mrgreen:
Аватар
Toa16

Мнениеот tuneitup на Сря Ное 25, 2009 12:23 pm

Х6 е джип с уникална визия и поведение на пътя. Разбира се по-непрактичен е от Х5, но аз определено бих избрал Х6. А това че окачването му е по-спортно още повече ми харесва, обичам твърдата и стегната возия, със спортно окачване карам и в момента.

ПП: горе имаше пост, в който се каза култовото твърдение, че Х6 вози по-меко и по-комфортно от Х5, щото бил със спортно окачване :lol:. Спортната возия и поведение е мнооого по-твърда от комфортната и няма как да е иначе.
Изображение
..............:::тунинг форум:::................
tuneitup

Мнениеот vilivpm на Пон Фев 15, 2010 5:00 pm

BMW X5
vilivpm

Предишна

Назад към Mercedes-Benz и BMW