най-логично е да ти кажа тогава да се огледаш за corolla, здрави са, но не са особено привлекателни на външен вид (това е субективно), доста по-симпатични са Mazda 323 или Mazda3 (не знам какъв ти е бюджета). Може да видиш и Mitsubichi Lancer
то зависи и колко годишна кола има предвид човека... Ниска/висока е доста относително понятие - поне по каталог Сивик може и с по-голям клиренс да е - просто най-ниската точка на Астрите е ниска, а Сивика отдолу е плосък.
Honda Civic е отличен избор, но заради клиренса, май по-практично за българските пътища ще е с Mazda 323 / 3 - като качество не са по-слаби от Corolla (дори е трудно да се каже коя е по-добра), но като дизайн - няма място за сравнение - Mazda БИЕ !!! Успех !
Аз карам Лансер и съм много доволен. Най-новия фейслифт на Корола-та хич не е лош на дизайн, но разбира се не е като Лансера. Иначе Мазда 3 е доста добра също. Общо взето каквото и да вземеш няма да сбъркаш от тези коли. Аз бих избрал или Хонда Сивик или Лансер-а и преди година и половина избрах Лансера. При него проблема е че избора на двигатели е само между 3, но това е положението.
А мислил ли си за Субару? Това е може би най-класния японски автомобил... ако можеш да погледнеш как стои въпроса с Импреса ще останеш крайно очарован.. аз лично съм харесал Оутбек ама цената от 90 000 лв ми се чини мнооооого илюзорна и все пак упех !