Десен волан?

FAQ & feedback.

Модератор: automedia.bg

Re: Десен волан?

Мнениеот lili375 на Пет Авг 22, 2008 11:03 am

хай, мъжът ми кара така от 5г, а аз - от 5 месеца.не мисля, че е проблем - поне за мен.само на кръгово нямам добра видимост и на извънградско, ако няма никой до мен, нямам видимост за изпреварване, ако пред мен е висок камион.всичко е въпрос на навик, но съм изпадала в много комични ситуации като се започне от това, че всеки се шашка като седне на мястото на шофьора, а не кара той....... :lol: .понякога така ме зяпат другите шофьори, че имам чувството, че ще ме блъснат :roll:
lili375

Мнениеот penev на Вто Авг 26, 2008 12:46 pm

Като се вземат предвид мнинията до тук, излиза, че е рентабилно да караш кола с десен волан. Около 50% по-евтина е, а явно че не е толкова голям проблем шофирането и. Остава само проблема с паркирането е мола, който е нерешим :D
Аватар
penev

Мнениеот Incubuss на Пет Окт 17, 2008 12:57 pm

Ето и решението за десния волан:)
http://veselba.kafence.com/bg/image/36189
Incubuss

Мнениеот naso на Вто Окт 21, 2008 4:33 pm

Гледах някъде прототип на pininfarina, който нямаше механична връзка между волана и колета. Всичко беше свързано по електронен път. Волана межеше да се слага и пред лявата и пред дясната седалка. Просто го слагаш там където ти е удобно :idea:
naso

Мнениеот theinstr. на Пет Фев 05, 2010 5:57 pm

Няма нищо трудно и опасно да се управлява автомобил с десен волан. Това мога да го заявя категорично на тези, които смятат,че управлението на коли с десен волан е едва ли не самоубийство.
Управлявам такъв автомобил в БГ вече 6-та /шеста/ година и никога не съм имал проблем нито при изпреварване, нито при управление в интензивен трафик. Но... Винаги има едно НО : още с вкарването на колата в БГ, аз си я 'оборудвах' с едно простичко оптично устройство, състоящо се от две огледалца, поставени под определен ъгъл в левият край на предното стъкло. Така аз мога без проблем да изпреварвам дори и камиони, без да се изнасям до половината в насрещната лента за движение. Устройството не е скъпо и се монтира лесно. Наименованието му е 'Кругозор'. С такова устройство не е проблем да управляват автомобила дори и водачи с минимален стаж. Препоръчвам на всички колеги, управляващи коли внесени от Англия да оборудват возилата си с това.
И не забравяйте: може колата ви да е претъпкана с компютри и устройства за сигурност при управление, дори и да е супер последен модел, НАЙ-ВАЖНО Е ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО !

Пожелавам успех на всички !
theinstr.

Предишна

Назад към ЧЗВ и мнения